Kommunistisen nuorisoliiton ja SKP:n ratkaiseva yhteenotto

Home / Kumous-lehti / Järjestötoiminta / Kommunistisen nuorisoliiton ja SKP:n ratkaiseva yhteenotto

Max Anttila
Toimittaja


Kommunistisen nuorisoliiton ja SKP:n ratkaiseva yhteenotto

“Jos annatte aloitteen väyrysläisille, häpäisette itsenne, sillä ennen pitkää tämä tilanne paljastuu myös niille, jotka eivät siitä jo tiedä. Tällöin käy ilmi, ettette hyökänneet, vaikka olisitte voineet, että annoitte näin synkeän taantumuksen viipyä luonanne.”

Vuoden 2017 kesällä pidettiin Kommunistisen nuorisoliiton liittokokous, jossa tehtiin periaatepäätös itsenäistyä sisällöllisesti Suomen kommunistisesta puolueesta (SKP). Huolimatta siitä, että nuorisoliitto on ollut muodollisesti itsenäinen järjestö jo ennen tätä, liittokokous katsoi tarpeelliseksi täydentää ja toteuttaa tätä muodollisuutta hakemalla omaa linjaa, omaa politiikkaa. Odotettavissa oli, että nuorisoliiton oma linja saattaisi poiketa SKP:n linjasta, jopa oleellisesti. Periaatepäätöksen jälkeen on sattunut ja tapahtunut, mutta nyt viime aikoina kepulaiseen lehteenkin päässyt “väyrysläisyyden” (🔗 MT 27.01.2018: Väyrynen repi kommunistit hajalle) ongelma on laadultaan aivan erityinen, vaikkakin ehkä puolueen historiallisen suunnan mukainen.

SKP:n ongelmien syytä arvioitaneen tulevaisuudessa, samoin kuin nuorisoliiton lähestyvää välirikkoa SKP:n kanssa. Nykyhetkessä me julkaisemme SKP:n keskuskomitealle osoitetun viestin, jota on muualla kutsuttu ansiokkaaksi provokaaatioksi, samoin kuin keskuskomitean vastauksen, jota itse luonnehtisin märäksi pieruksi. Likainen, nolo töräys, josta jää iljettävä, ruskea jälki; joka saa muut kauhistumaan, huvittumaan ivallisesti ja/tai kaikkoamaan.

Lisäksi kehotan kiinnostuneita lukemaan keskuskomiteasta eronneen toverin esityksen tapahtuneesta (🔗 Sippo Kähmi 22.1.2018: Luottamuspula) ja SKP:n poliittisen toimikunnan välttelevän ja ei niin välttävän kommentin tapaukseen liittyen (🔗 SKP.fi 24.01.2018: Tarvitaan rauhan, osallistuvan demokratian ja suvaitsevaisuuden presidentti).

31.01.2018 12.27
Korjattu Maaseudun tulevaisuuden kuvaus äänenkannattajasta kepulaiseksi lehdeksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *